Servicii foto-video pentru nunti
O întrebare foarte bună, este, când facem ședința foto. Mai exact la ce oră ar trebui să fie? Ei bine, nu ar trebui să te orientezi după oră, ci mai degrabă, după lumina de afară. Pentru că ora poate varia foarte mult, în funcție de anotimp, dar și de vreme. De exemplu, la începutul lunii noiembrie, apusul este la ora 17:00. Asta înseamnă că un moment oportun este să-ți iei 1-2 chiar 3 ore, în funcție de timpul tău, pentru a putea profita la maxim de momentul apusului. Dar și de cel de dinainte, evident! În felul acesta, vei avea o varietate de cadre, cu diferite condiții de iluminare.
Atunci, lumina este cea mai bună. Deoarece intensitatea ei este echilibrată. Similar, poți alege și prima parte a zilei, după răsărit, însă, consider că apusul are ceva cu totul și cu totul special. De aceea, este preferatul meu numărul unu. În plus, nu degeaba se vorbește de “golder hour”, și anume, ora de dinainte de apus. Pentru că apusul este magic! Iar odată cu venirea lui, poți realiza și fotografii de tip siluetă. Cu ajutorul lor, poți obține cadre uimitoare. Acele cadre cu impact puternic emoțional, la care mirii visează, de
o viață întreagă!
Acum, să tratăm și când să nu faci fotografii. În restul intervalului, în mod special la prânz, când lumina este extrem de puternică. Bineînțeles că și acest lucru diferă, de la anotimp, la anotimp, în funcție de vreme, etc. Dacă totuși, ești nevoit să fotografiezi, în acel moment alege să faci fotografii în zone de umbră. Ai mare grijă, să nu-ți intre soarele direct în obiectiv, fiindcă îți strică contrastul. De asemenea, este recomandat să folosești parasolar, iar la nevoie filtru ND (filtru de densitate neutră).
Acest tip de filtru, este adesea folosit pentru video, când se filmează afară. Nu poți modifica shutter speed-ul până la 1/4000, 1/8000 (așa cum poți la foto), din cauza regulii de filmat cinematic: valoare shutter speed = 2 * valoare fps. În acest mod, videografii pot filma cu diafragme deschise, f2, f1.8, f1.4, f1.2 de exemplu. La fel și când faci fotografii, este util acest filtru pentru a închide și mai mult lumina și a putea fotografia, la diafragme larg deschise.
Servicii foto-video pentru nunti
Îți recomand un filtru ND, variabil K&F ND4-64, care închide de la două, până la șase stop-uri. Este absolut suficient acest interval. Poți lua un filtru de dimensiuni mai mare, de ex 77/82mm, sau cel cu dimensiunea cea mai mare de la obiectivele pe care le folosești. Pentru restul obiectivelor, poți folosi adaptoare step-ring de la xx mm la yy mm. Dar obligatoriu, filtrul achiziționat să fie de dimensiunea cea mai mare (asta dacă nu vrei să iei pentru fiecare în parte și să reduci costurile, achiziționând unul singur). Adaptarea o faci pe fiecare obiectiv, în parte și apoi, poți adăuga filtrul de la un obiectiv la altul.
Dacă, în schimb, fotografiezi evenimente, poate ești avantajat să ai pe toate obiectivele. Însă, folosește-le doar în condiții de necesitate. Mare atenție, fiindcă filtrul ND îți scade în mod implicit, când l-ai pus, două stop-uri. Nu le ține în permanență pe obiective, fiindcă vei fi nevoit să urci foarte mult valoarea ISO. Astfel, vei introduce zgomot în fotografie, iar pozele tale vor pierde vizibil din calitate.
Ține cont de îndrumările de mai sus și vei avea parte de fotografii de o calitate ridicată. Lumina este cea mai importantă. Cu aceasta se crează fotografia!