Videografie corporate
1.Calitate înaltă a fotografiilor (iso cât mai aproape de valoarea de 100);
A fotografia, înseamnă a desena cu lumina. De aici, reise faptul că lumina este extrem de importantă, în realizarea fotografiei. În absența luminii, ea nu poate exista. Fie că este vorba de lumină naturală sau artificială. Fie că vorbim de ISO, și anume luminozitatea artificială din aparatul foto (digitală), lumina este necesară pentru a putea realiza o fotografie.
Cu cât ISO este mai mic (50/100 valorile minime, de bază), calitatea fotografiei este mai mare, deoarece nu introducem zgomot prin mărirea sensibilității (în mod digital) a aparatului foto la a capta lumina. Pe cât posibil, este de preferat să rămână, în valori minime. Astfel, vom adăuga lumini continue, bliț-uri pentru a compensa lumina existentă.
De asemenea, atunci când fotografiezi, asigură-te că folosești un aparat foto full-frame, cu capabilități bune în low light (condiții de lumină slabă), alături de obiective luminoase (f2, f1.8, f1.4, f1.2), pentru ca nivelul de ISO necesar să se reducă considerabil.
2.Punem accent pe subiectul de fotografiat (îl scoatem din fundal);
În fotografie, lumina este folosită adesea (pe lângă aspectul calității), în a evidenția subiectul fotografiat și astfel, să-l diferențiem și să-l scoatem în evidență, față de fundal. Acest accent, este cu atât mai eficient, cu cât folosim o deschidere a diafragmei mai mare. De exemplu, la diagrama f1.4. Folosind o diafragmă mare, subiectul este mai bine scos în evidență, iar fundalul este mai blurat.
De cele mai multe ori, vei observa astfel de imagini, realizate în portretele de nuntă. Pentru că fundalul nu este important și cu cât subiectul este mai bine “scos din fundal”, cu atât fotografia arată mai bine. Astfel, pui accent pe elementul central al pozei – subiectul.
3.Oferim strălucire și scoatem în evidență detaliile;
Un bun exemplu, este atunci când se fotografiază inelele mirilor. Lumina suplimentară, utilizată în cadrul acestei fotografii, scoate în evidență detaliile (scrisul, piatra, design-ul), prin accentuare. În stilul fotojurnalistic, se utilizează deobicei diafragme largi deschide, iar fotograful pune foarte mult accent pe fotografiile instantanee.
Acesta surprinde, cu grijă: fiecare moment, fiecare detaliu, fiecare emoție. Acest lucru, garantează obținerea de cadre fotografice, de excepție. Cadre autentice, emoționante și pline de viață. Pozele realizate, exprimă realitatea, exact așa cum a fost ea. Fiecare moment, este scos în evidență, în mod cât mai natural.
Bonus:
În biserică și la restaurant, lumina continuă, face o diferență enormă. Pentru că tu ai nevoie să ai lumină pe față, vrei să nu rămână umbre sub ochi și să se distingă foarte bine fețele oamenilor, cât și detaliile. Fie ca fotografiezi sau filmezi, lumina continuă, este cheia în realizarea de cadre foto și video de o calitata excepțională. Nu e nevoie să faci studio în biserică, nu înțelege greșit. Ci ai nevoie de o lumină, de fill (de completare, adică), care să compenseze acea necesitate, de a scoate în evidență.
Urmează sfaturile din acest post și îți promit că fotografiile tale vor fi cu mult mai bune, iar clienții tăi, mai mulțumiți ca niciodată. Prețuiește amintirile oamenilor și vei fi de neprețuit pentru ei. Valoarea ta va fi de necontestat! Amintirile sunt adevărata comoară a oamenilor, asigură-te că le povestești frumos!